04 502 34 00 VRTNARSTVO ANTOLIN, Dorfarje 20, 4209 Žabnica
bclose

ZELENJAVA IN ZAČIMBE

IMG_4763IMG_4811
Doma vzgojena zelišča in začimbe

Od konca februarja lahko kupite prve sadike različnih vrst solat in začimbe. Prav tako je v tem času na voljo solata in rukola za rezanje oziroma trganje. Vse sadimo v večje lončke. Na voljo so tudi prve začimbe, sajene v lončkih. Te lahko režete in shranite na balkonu, pozneje pa jih presadite v vrt. V marcu, aprilu in maju so na voljo različne sezonske sadike: solate, kapusnice, plodovke, najrazličnejše začimbe in zelišča. Od julija dalje lahko kupite različne endivije, radiče, solate, zimske solate. Sadike sejemo v šotne tablete, tako da imajo veliko koreninsko grudo in se takoj dobro vrastejo.

NOVO NOVO NOVO

Zaradi vse večjega povpraševanja po doma vzgojenih zelenjavnih sadikah bomo v pomladanski sezoni našim strankam ponudili še več zelenjavnih sadik. Sejali bomo več vrst solat, paradižnik, papriko, feferone  in ostale vrste zelenjave. Sejemo v šotne tablete z velikim razmakom, zato so sadike večje in ob presajanju bolj odporne. Prve solate  bodo na voljo v začetku marca.

Zakaj kupovati uvoženo slabo zelenjavo?

Vzgojimo jo lahko sami. Ne le na vrtu, tudi na balkonu.

V velike posode  posadimo po 1 sadiko paradižnika, paprike, feferone, melancane. Vzamemo težji substrat (npr. FS  tip T – 30 % gline) ali pa kupljeni substrat zmešamo z navadno zemljo. Pazimo, da je zračen in da voda lahko odteka. Postavimo na  pokrito teraso ali balkon. Najboljša je čimbolj sončna lega. Če so sadike izpostavljene dežju, rabimo plastično zaščito. Začimbe in dišavnice lahko gojimo  tudi  na okenskih policah.  Zalivamo in gnojimo po potrebi. Kemična zaščita skoraj ni potrebna.

Splača se poskusiti. Ponudba sadik je na vseh treh vrtnarijah enaka. Pri nas vzgojene sadike lahko kupite le na naših vrtnarijah. Prodajamo direktno iz rastlinjaka, saj le tako lahko zagotovimo, da so sadike primerno negovane.

IMG_2370
IMG_0737